Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Έξω τα Ι.Χ. από το κέντρο της Καλαμαριάς

Πεζοδρομείται από την άνοιξη η οδός Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά, από την Τραπεζούντος έως την οδό Πόντου, ενώ θα υπάρξει απομάκρυνση των ΙΧ σε πάνω από 20 δρόμους της περιοχής, προκειμένου να δοθεί χώρος στους πεζούς και στο πράσινο. Επομένως, δύσκολα πλέον θα διέρχονται τα ΙΧ από το κέντρο της Καλαμαριάς. Και όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος Δημοσθένης Σαρηγιάννης, «από δω και στο εξής δεν πρόκειται να δίνουμε απάντηση τι θα γίνει με τα αυτοκίνητα και πού θα παρκάρουν. Η εύκολη λύση του πεζοδρομίου για τα ΙΧ, που εμπόδιζε τη διέλευση των πεζών, ανήκει στο παρελθόν».

Η διοίκηση του δήμου οδηγήθηκε στην απόφαση της απομάκρυνσης των ΙΧ από την Κηφισιά σε πρώτη φάση, δεδομένου ότι είναι μια πολυπληθής περιοχή όπου δεν υπάρχει ούτε… δείγμα ελεύθερου πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι πεζοί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι δρόμοι όπως οι Αίνου, Διός, Ζιάκα, Κρυστάλλη, Παπαντωνίου Προμηθέως, Ραγκαβή κ.ά. θα στενέψουν και ο χώρος που θα αποδεσμευτεί από τα παρκαρισμένα ΙΧ θα αξιοποιηθεί για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Φροντίδα για ποδηλάτες και πεζούς
Σχετικά με την πεζοδρόμηση της οδού Μεταμορφώσεως, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ και χθες πήρε την άδεια δημοπράτησης, που σημαίνει ότι μέχρι το Μάιο θα αναλάβει εργολάβος. “Η πολιτική μας είναι αυστηρή και ξεκάθαρη. Αποθαρρύνουμε τα ΙΧ στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας και δημιουργούμε πόλη φιλική για τους ποδηλάτες, τους πεζούς και τα εναλλακτικά μέσα μαζικής μεταφοράς” υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης. Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή στην οδό Μεταμορφώσεως υπάρχουν 115 θέσεις παρκαρίσματος, άρα και αντίστοιχα ΙΧ, τα οποία θα φύγουν και με τη πεζοδρόμηση θα αποτραπεί και η διέλευσή τους.   
Το τρίτο μέτρο που θα πάρει ο δήμος Καλαμαριάς αφορά την ανάπλαση της πεζοδρομημένης οδού Κομνηνών, όπου σχεδιάζεται ξήλωμα του πεζοδρομίου με νέα δάπεδα και φωτιστικά, αλλά και καλύτερη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ - μπαρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου