Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Και άλλες περιοχές ακολουθούν το παράδειγμα Διστόμου

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στον μαρτυρικό Χορτιάτη

Το παράδειγμα του Δίστομου, για τη δικαίωση των θυμάτων της Ναζιστικής Κατοχής και την καταβολή από τη Γερμανία των πολεμικών αποζημιώσεων, φαίνεται ότι θα το ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της χώρας, όπως γράφαμε ακόμη από τις 6 Ιανουαρίου. Και την σχετική πρωτοβουλία, είναι αποφασισμένο να την αναλάβει το «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας της περιόδου 1949-45», την προεδρία του οποίου ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, «το ζήτημα των αποζημιώσεων από τους Γερμανούς παραμένει ενεργό στο πλαίσιο των δράσεων του συνδέσμου. Δεν είναι κάτι που το έχουμε εγκαταλείψει». Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρώτα θα συνεδριάσει το ΔΣ του δικτύου και έπειτα η ολομέλειά του για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Ο πρώην δήμαρχος Χορτιάτη κ. Μιχάλης Γεράνης, δήλωσε στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης: «Μέσω το Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών, όπου φέτος η προεδρία θα είναι στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για την αποζημίωση στο δρόμο που χάραξε και το Δίστομο και ενωμένοι μαζί ελπίζουμε η αδικία αυτή που προϋπάρχει να επανορθωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου