Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σκηνές απείρου κάλους κατά την εκδίκαση της ένστασης Μαυρομάτη

Επιτέλους, συζητήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η ένσταση κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Θερμαϊκού, που υπέβαλε κατά του νικητή των εκλογών, Γιάννη Αλεξανδρή ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος κ.Γιάννης Μαυρομάτης, και λύθηκε η απορία μας σχετικά με το επιχείρημα περί «βαρειών ψηφοδελτίων» που χρησιμοποίησε.
Είχαμε σκεφθεί λοιπόν ότι ακόμη και εάν ήταν όντως κάπως «βαρύτερο» κατά κάποια μικρογραμμάρια το χαρτί  στο κάθε ψηφοδέλτιο του εκλεγέντος δημάρχου, πως αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον ψηφοφόρο, και να αλλοιωθεί έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα; Πολύ περισσότερο μάλιστα, που δεν επρόκειτο για ένα, δύο ή λίγα μόνο ψηφοδέλτια,  αλλά για χιλιάδες;

Την απάντηση, την έδωσε στο Πρωτοδικείο ο αποτυχών δήμαρχος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι σκόπιμα η πλευρά Αλεξανδρή τύπωσε «βαριά» ψηφοδέλτια, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να επηρεάσει….. άτομα με ειδικές ανάγκες  και τους… παλλινοστήσαντες πόντιους ομογενείς που πήγαν να ψηφίσουν, υποτιμώντας με τον τρόπο αυτό τη νοημοσύνη τους. Μάλιστα, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, παρουσίασε στο δικαστήριο και μία κάτοικο Επανομής, η οποία ισχυρίστηκε ότι δήθεν, στην είσοδο των εκλογικών τμημάτων της περιοχής της, οι υποψήφιοι του συνδυασμού Αλεξανδρή φώναζαν στους ψηφοφόρους: «Τα βαριά ψηφοδέλτια ρίξτε στην  κάλπη, τα βαριά», προκαλώντας τον γενικό καγχασμό.
Το ίδιο, δεν μπόρεσε να εξηγήσει επαρκώς ο κ. Μαυρομάτης και τον δεύτερο λόγο που επικαλέστηκε για να ζητήσει την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, ότι τα ψηφοδέλτια του νικητή των εκλογών δεν ήταν λέει κατάλευκα, αλλά είχαν μία… απόχρωση του λευκού. Ενώ για το τρίτο  επιχείρημα που υπήρχε στην ένστασή του, ότι κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του συνδυασμού Αλεξανδρή στο Πρωτοδικείο, δεν χρησιμοποιήθηκαν πιστοποιητικά εγγραφής στα Δημοτολόγια, αλλά πιστοποιητικά γέννησης, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τους δικούς του υποψηφίους συμβούλους !!.
Η απόφαση του Διοικητικού Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης επί της ένστασης Μαυρομάτη, πρόκειται να εκδοθεί σε είκοσι μέρες περίπου και αφού πρώτα το δικαστήριο εξετάσει τα επιχειρήματα που κατέθεσαν εγγράφως οι δύο πλευρές. Ενώ το γεγονός αυτό, να προσπαθεί ο ηττημένος στην κάλπη, με νομικίστικα σαθρά επιχειρήματα, να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τον νικητή των εκλογών, έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της κοινής γνώμης στα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, ακόμη και μεταξύ ψηφοφόρων του κ. Μαυρομάτη. Πολύ περισσότερο που στην περίπτωση κατά την οποία γινόταν δεκτή η ένσταση του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας, θα πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές και το συνακόλουθο "νταβαντούρι" τόσο για την πρώτη Κυριακή όσο και για τη δεύτερη, με όλα τα τεράστια έξοδα που θα προέκυπταν σε τόσο δύσκολους καιρούς, αλλά και το χάσιμο χρόνου.
Αυτό το ενδεχόμενο ίσως να είχε υπόψιν του ο κ. Μαυρομάτης, γιαυτό και εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τον δικηγόρο του, δίχως να έχει κόψει το απαιτούμενο παράβολο. Με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει κανονικά η εκδίκαση της ένστασής του και χρειάστηκε η ανοχή του προέδρου του Πρωτοδικείου ώστε να προσκομιστεί το παράβολο κατά την πρόοδο της διαδικασίας.

1 σχόλιο:

  1. <
    δεν ειδαμε κανενα γενικο καγχασμο διοτι ο αξιοτιμος δημαρχος κ.Αλεξανδρης ηταν μονος του σαν την καλαμια στον καμπο.Που ηταν οι συμβουλοι του?Μηπως ειναι σκοτωμενοι μεταξυ τους λογω μοιρασιας?
    Εφοσον ειναι σαθρα τα επιχειρημετα του κ.Μαυροματη ,γιατι η πλευρα του κ.Αλεξανδρη δεν μας ενημερωνει για ποιο λογο και ειδικα την δευτερη κυριακη ανακατεψε κατα χιλιαδες οπως μας λεει μαζι με τα κανονικα ψηφοδελτια και τα καπως<>?διοτι πιστευει στην λαικη βουληση ?και σκεφτηκε μηπως να την αστυνομευση λιγακι παραπανω?διοτι κυριοι πολυ απλα τα καπως <>ψηφοδελτια ,φουσκωναν μεσα στους φακελους οπως εχθες ο κ.Αλεξανδρης που φουσκωνε και ξεφουσκωνε απο το αγχος του και ετσι γνωριζει πλεον ποιοι τον ψηφισαν και ποιοι οχι και ετσι θα μπορεσει να εξαργυρωσει ...την λαικη βουληση ,με την προσληψη 2μηνητων ,
    μεσω του κατεπειγοντος στο συμβουλιο της ερχομενης δευτερας.
    Φυσικα εαν τον ενδιαφερει για να μην ξοδευονται με περιττα εξοδα οι δημοτες ας μας ανακοινωσει την μεγαλη οικονομικη τρυπα που οπως λεει ανακαλυπτει μερα με την μερα ο αντιδημαρχος των οικονομικων στον δημο επανωμης,η δεν μπορει διοτι πρεπει να εξαργυρωσει τα προεκλογικα γραμματια προς τον κυριο Οικονομιδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή