Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Γιούνγκερ: Άγνωστο πότε θα τελειώσει η κρίση στην Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Ζυρίχη, δήλωσε χθες ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να προβλέψουμε πότε θα τελειώσει η κρίση στην ευρωζώνη. «Πρέπει να λάβουμε μια σειρά από σχετικές αποφάσεις. Αυτές οι αποφάσεις έχουν δρομολογηθεί. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει η κρίση», ανέφερε. Ο Γιούνκερ αρνήθηκε πάντως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες του «πακέτου» που επεξεργάζονται τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.

«Συμφωνώ με την άποψη του (υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ) Σόιμπλε ότι χρειαζόμαστε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση», τόνισε.
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χθεσινή δημοπρασία ομολόγων στην Πορτογαλία, καθώς και για το πακέτο μέτρων που έχει υιοθετήσει η Λισαβόνα.
Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι το ευρώ παραμένει ένα σταθερό νόμισμα και εκτίμησε πως η υποχώρησή του κατά 15% έναντι του ελβετικού φράγκου δεν είναι «καταστροφική» για το νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου