Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Χρέη άνω των 7.000.000 ευρώ από τη Διοίκηση Μαυρομάτη στη Μηχανιώνα !!

"Φέσια" αντί για "προίκα 3 εκατ. ευρώ" - Έλεγχοι στη Μηχανιώνα από ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Περιφέρεια, Εισαγγελία και άλλες υπηρεσίες
Σημαντικά στοιχεία για την τραγική οικονομική κατάσταση, στην οποία οδήγησε τη  Μηχανιώνα η διοίκηση Μαυρομάτη, αποκαλύπτει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του Δήμου Θερμαϊκού, Κωστής Κούτουκας με επιστολή του. Αναφέροντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή διενεργούνται ταυτόχρονοι έλεγχοι στη Μηχανιώνα από το ΣΔΟΕ, τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, το ΙΚΑ, τη Επιθεώρηση Εργασίας, την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της «μαύρης τρύπας» που εγκατέλειψε η απελθούσα δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο αρμόδιος για τα οικονομικά Αντιδήμαρχος, οι μέχρι τώρα οφειλές του Δήμου μαζί με τα νομικά του πρόσωπα ξεπερνούν τα 7.000.000 € χωρίς να είναι όλα καταγεγραμμένα!  Ενώ, αντί για το περιβόητο "πλεόνασμα" των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που τάχα θα άφηνε… «προίκα» στο νέο Δήμο ο κ. Μαυρομάτης, το ποσό που βρέθηκε στο ταμείο της Μηχανιώνας ήταν όλο κι όλο 58.000 ευρώ, με συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα ταμεία τους!!.
Η επιστολή του κ. Κωστή Κούτουκα στον «Ακτιβιστή», γράφτηκε από αφορμή την ένσταση κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Θερμαϊκού που υπέβαλε ο ηττημένος των εκλογών, κ.Γιάννης Μαυρομάτης με τους αίολους ισχυρισμούς περί «λίγο βαριών» και «λίγο λευκών» ψηφοδελτίων. Με συνέπεια τις τελευταίες ημέρες τα «παπαγαλάκια» της παράταξης του πρώην Δημάρχου, όχι μόνο να καλλιεργούν «κλίμα» για «επανάληψη των εκλογών», αλλά και από τώρα να … μοιράζουν θέσεις αντιδημάρχων, προεξοφλώντας την …. «σίγουρη εκλογή Μαυρομάτη»!!  
Το πλήρες κείμενο της επιστολής Κούτουκα προς τον διαχειριστή του «Ακτιβιστή» κ. Χρήστο Ιβάνοβιτς, έχει ως εξής:
«κ. Ιβάνοβιτς καλημέρα.
Διάβασα το τελευταίο άρθρο σας σχετικά με την «αναμενόμενη νέα εκλογική διαδικασία» και έχω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις.
Όλα όσα αναφέρουν οι προσφεύγοντες στο πρωτοδικείο είναι επιχειρήματα αστεία κατά την άποψή μου. Στερούνται σοβαρότητος, διότι αυτοί που επικαλούνται ότι η δημοκρατία έχει κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται, να μου απαντήσουν ένα και μοναδικό ερώτημα σε σχέση με την ένστασή τους. Αν μου το απαντήσουν τότε πράγματι, αυτοί που στο χρονικό διάστημα που διοίκησαν το Δήμο Μηχανιώνας και  δεν σεβάστηκαν κανένα νόμο, καμιά δημοκρατική διαδικασία,  (τη στιγμή που γράφονται αυτά, έχουμε στη Μηχανιώνα έλεγχο του ΣΔΟΕ, των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, του ΙΚΑ, της Επιθεώρησης Εργασίας, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης)  θα πιστέψω ότι έστω και αργά διορθώθηκαν και αφού έχασαν την εξουσία τους, απαιτούν από τους άλλους να πράττουν ό,τι αυτοί ποτέ δεν έκαναν.
Να μου απαντήσουν γιατί προσέφυγαν κατά των υποψηφίων της παράταξης
 Αλεξανδρή, λέγοντας ότι χρησιμοποίησαν πιστοποιητικά γεννήσεως και όχι εγγραφής στο δημοτολόγιο, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι 550 υποψήφιοι από όλες τις παρατάξεις χρησιμοποιήσαμε τα εν λόγω πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από τους τρεις πρώην Δήμους. Τα ίδια πιστοποιητικά δεν είχαν και οι υποψήφιοι της παράταξης Μαυρομάτη, τα ίδια πιστοποιητικά δεν εξέδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Μηχανιώνας σε όλους τους υποψηφίους;  Όπως έγραψα και λίγες μέρες πριν, αυτά δεν κρίθηκαν κατά την ανακήρυξη των συνδυασμών;
 Τα παραπάνω πιστοποιητικά κ. Ιβάνοβιτς παραβιάζουν τη μυστικότητα της ψηφοφορίας ή απλώς ψάχνουμε ο,τιδήποτε για να έχουμε ακόμη μια φορά την ευκαιρία να πούμε νέα ψέματα για γεμάτα ταμεία, για μεταφερόμενη προίκα, για οργανωμένες υπηρεσίες,  μήπως και τώρα μπορέσουμε να πείσουμε λίγους περισσότερους;
Συμφωνώ μαζί σας κ. Ιβάνοβιτς ότι μια νέα εκλογική διαδικασία θα ήταν καταστροφική για το νέο Δήμο και ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για την τυχόν επικράτησή του. Το ταμείο που παρέδωσε ο Δήμος Μηχανιώνας ήταν 58.000 € και δυστυχώς δεν έφτασε να πληρωθούν ούτε οι εργαζόμενοι και τα ταμεία τους, ενώ οι οφειλές του Δήμου μαζί με τα νομικά του πρόσωπα ξεπερνούν τα 7.000.000 € χωρίς έως τώρα να είναι όλα καταγεγραμμένα.
Έχουμε πολλά να πούμε κ. Ιβάνοβιτς στο επόμενο χρονικό διάστημα αλλά αυτό που απαιτεί από μας ο δημότης είναι   να κάνουμε πολλά και δυστυχώς  οι πόροι του Δήμου δεν το   επιτρέπουν, διότι αυτοί  έχουν κατασπαταληθεί από κάποιους που υποθήκευσαν το μέλλον του.  Σε κάθε περίπτωση ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή θέλει να δώσει στο νέο Δήμο και την χαριστική βολή προκειμένου είτε να σώσει τον εαυτό του είτε να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στη Διοίκηση του κ. Αλεξανδρή.
Άραγε περνά από τη σκέψη κάποιων ότι η παραίτηση είναι στο τέλος μια βαθιά πολιτική πράξη.
Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, είμαστε με σύμβαση ορισμένου χρόνου και όχι αορίστου. Θα πρέπει λοιπόν όταν οι δημότες λήγουν τη σύμβασή μας, να τους ευχαριστούμε και να αποχωρούμε και  όχι να προσφεύγουμε στα δικαστήρια όπως κάνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο  προκειμένου να γίνουν μόνιμοι. Μόνιμος δεν είναι κανείς μας, και όσο πιο σύντομα το καταλάβουν κάποιοι τόσο το καλύτερο γι' αυτούς.
Όταν ήμουν Δήμαρχος στη Μηχανιώνα μου είπε κάποιος την εξής φράση "Δήμαρχε, χαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις". Η φράση αυτή για μένα είναι στάση ζωής και θα πρέπει να είναι και για όσους ασχολούνται με τα  κοινά.
Κάποια στιγμή όλοι "ξεπεζεύουν" και θα πρέπει  να το κατανοήσουν και να συμβιβαστούν.
Η παραίτηση για μένα είναι πάντα επίκαιρη, θα την υποβάλλω  αμέσως μόλις καταλάβω ότι δεν μπορώ να προσφέρω ή πολύ περισσότερο, αν νιώσω ότι είμαι επιζήμιος για το Δήμο.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και πολύ περισσότερο αυτοί που είναι ηγέτες και θα πρέπει πρώτοι από όλους να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

3 σχόλια:

  1. Είχα παρακολουθήσει την τελευταία προεκλογική ομηλία του κ.Μαυρομάτη στην Περαία, στο "ΠΟΡΤΟ-ΑΚΡΗ" και τον άκουσα με τα αυτιά μου να καυχιέται ότι άφησε πλεόνασμα 3 εκατομυρίων ευρώ στο δήμο Μηχανιώνας και ότι αυτό αποτελεί εγγύηση πως θα κάνει τον νέο δήμο Θερμαϊκού "Ένα δήμο εύρωστο και ισχυρό". Τώρα ο κ. Κούτουκας μας λέει ότι βρήκαν χρέη 7 εκατ. ευρώ στη Μηχανιώνα. Τόσο "αξιόπιστο" δήμαρχο, να τον χέρονται όσοι ψήφιζαν Μαυρομάτη τα προηγούμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7 εκ. ευρω χρεη [με τις πιο αισιοδοξες προβλεψεις], συν 3 εκ.ευρω το πλεονασμα μας κανουν 10 εκ. ευρω ...ψεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ο κ. Μαυρομάτης και οι συνεργάτες του, λυσσάει να επανεκλεγεί με τις επαναληπτικές εκλογές για να κουκουλώσει τις ατασταλίες του(ς);

    ΑπάντησηΔιαγραφή