Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Είναι καλά οι Έλληνες της Αιγύπτου


Ο πρόεδρος του ΣΑΕ, μόνιμος κάτοικος
Αλεξάνδρειας, Στέφανος Ταμβάκης

Η Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο, ανακοίνωσε ότι όλοι οι Έλληνες στην Αίγυπτο είναι καλά στην υγεία τους, την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες τουρίστες έχουν ήδη επιστρέψει στην Αθήνα.
Η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή με τις δύο ελληνικές κοινότητες, το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, την Ιερά Μονή Σινά και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο. Παράλληλα η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από την αιγυπτιακή αστυνομία τη διαφύλαξη των ελληνικών ιδρυμάτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

Σε συνεχή επαφή, βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης, με τον πρόεδρο Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Στέφανο Ταμβάκη, αναφορικά με τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο.
Ο πρόεδρος του ΣΑΕ δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας και τον πρόεδρό της, Γιάννη Σιόκα όσο και την ελληνική κοινότητα Καΐρου με τον πρόεδρο της Χρήστο Καβαλή.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΑΕ βρέθηκε σήμερα στο ελληνικό γηροκομείο της Αλεξάνδρειας για να διαπιστώσει εάν όλα βαίνουν καλώς με το ίδρυμα αυτό της Αλεξάνδρειας αναφορικά με τις δύσκολες περιστάσεις που ζει η χώρα.
Πιθανόν σήμερα να συγκληθεί έκτακτη επιτροπή στην Αλεξάνδρεια για να συζητηθεί πως ο ελληνισμός της πόλης αντιμετωπίζει την παρούσα κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου