Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Επιστροφή των ομογενών μας από την Αίγυπτο με στρατιωτικά αεροσκάφη


Με στρατιωτικά αεροσκάφη θα πραγματοποιηθεί ο επαναπατρισμός των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο, καθώς δεν φαίνεται να ομαλοποιείται η κατάσταση εκεί και χιλιάδες λαού συνεχίζουν να διαδηλώνουν στους δρόμους ζητώντας την απομάκρυνση τυο Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η αναχώρηση των αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί όταν διασφαλισθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.
Πάντως το ΥΠΕΞ, έχοντας συνεχή επαφή με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο, διαβεβαιώνει ότι όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους. Οι οδηγίες που δίνονται στους ομογενείς είναι να παραμείνουν στις κατοικίες τους.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή συντονισμό με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με τρίτες χώρες που προγραμματίζουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού.
Στο μεταξύ, νέα ένταση λαμβάνουν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Κάιρο, καθώς ο στρατός επιδίδεται εκ νέου σε επίδειξη δύναμης, αυτή τη φορά και από αέρος, με μαχητικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.  Αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας οι διαδηλωτές, τη στιγμή που η αναρχία και η ανομία επικρατούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου