Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τη Δευτέρα θα εκδοθεί η απόφαση για την ένσταση Μαυρομάτη

Έπεσαν οι τόνοι τις τελευταίες ημέρες - Για ποιόν ισχύει το "πήγε για μαλλί..."
Για ποιόν φυσάει ο άνεμος; Θα δούμε τη Δευτέρα
Το πρωί της προσεχούς Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου, πρόκειται να εκδοθεί από το Διοικητικό Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η απόφαση σχετικά με την τύχη της ένστασης που κατέθεσε ο ηττημένος των πρόσφατων δημοτικών εκλογών  στον Δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ζητώντας την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος. Η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός των άλλων, θα βάλει οριστικά τέλος και στην αναστάτωση που προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία οι φήμες που για ένα και πλέον μήνα διέσπειραν τα «παπαγαλάκια» του ηττημένου της εκλογικής μάχης περί «επαναπροκήρυξης των εκλογών».

Γεγονός πάντως είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, ενόψει και της έκδοσης της δικαστικής απόφασης, τα στελέχη της παράταξης Μαυρομάτη χαμήλωσαν τους τόνους και σταμάτησαν τις αισιόδοξες εκτιμήσεις περί «ευνοϊκού αποτελέσματος» προκειμένου να μην υπάρξει πλήρης απογοήτευση στους οπαδούς τους από την έκβαση της ένστασης.
Όπως είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα, οι φήμες που διοχετεύονταν όλο το προηγούμενο διάστημα από την παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» ήταν τόσο αισιόδοξες και είχαν πάρει τέτοια έκταση, ώστε ιδιαίτερα στη Ν. Μηχανιώνα κάποιοι όχι μόνο να προεξοφλούν ακύρωση των εκλογών και νίκη του πρώην δημάρχου, αλλά και να πιθανολογούν για τους… αντιδημάρχους που θα ορίσει ο κ. Μαυρομάτης μετά την προεξοφλούμενη «επιτυχία του» !!
Το ζητούμενο είναι τι θα πράξει προσωπικά ο κ. Μαυρομάτης μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου και στην αναμενόμενη περίπτωση που αυτή απορρίπτει την ένστασή του κατά του κύρους των εκλογών. Στο ενδεχόμενο αυτό, μας έλεγαν στελέχη που στήριξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας, η αντιπολιτευτική θέση του κ. Μαυρομάτη θα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένη στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς η πλειοψηφία σε κάθε του κίνηση θα του θυμίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε για την αμφισβήτηση της λαϊκής βούλησης των ψηφοφόρων του Δήμου Θερμαϊκού.
Πάντως, στην ακραία περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση Μαυρομάτη και ακυρωθούν οι εκλογές της 14ης  Νοεμβρίου 2010, μας ενημέρωσε στέλεχος της διοίκησης του Δήμου, τότε θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί ο β΄ γύρος των εκλογών και η νέα εκλογική διαδικασία να πραγματοποιηθεί εντός 40 ημερών, δηλαδή στα τέλη Μαρτίου. Σε μία τέτοια όμως περίπτωση, αυτός που προκάλεσε την επανάληψη των εκλογών, με ότι αυτό θα συνεπάγεται (νέα υπέρογκα έξοδα σε μία περίοδο σκληρής λιτότητας, ταλαιπωρία των ψηφοφόρων, πλήρης ακινησία των υπηρεσιών του Δήμου για ένα δίμηνο περίπου, στάση εισπράξεων και πληρωμών κλπ), θα χρεωθεί και το βαρύ τίμημα των ενεργειών του. Και μάλλον στην περίπτωση αυτή, κατά πως λέει σοφά ο λαός μας «θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος» !!

1 σχόλιο:

  1. Οι ψηφοφόροι, ακόμη και αυτοί που ψήφισαν τον κ. Μαυρομάτη στις εκλογές, θα τον τιμωρήσουν εάν ακυρωθεί δικαστικά το αποτέλεσμα. Γιατί θα πρέπει να καταλάβει ο κολλημένος με την καρέκλα του Δημάρχου κ. Μαυρομάτης, ότι οι Δήμοι και τα αξιώματα κερδίζονται στην κάλπη και όχι στα δικαστικά έδρανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή