Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2011


Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αργά το βράδυ της Δευτέρας, ψήφισε  κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για το έτος 2011, ο οποίος είναι δραστικά μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό, τα τακτικά έσοδα θα ανέλθουν στα 160 εκατ. ευρώ περίπου, οι δαπάνες μισθοδοσίας ανέρχονται σε 116 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 72,5% των τακτικών εσόδων, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα προϋπολογίζεται σε 28 εκατ. ευρώ, και οι δαπάνες για κοινωνική πολιτική προϋπολογίζονται σε 17,7 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 34% σε σχέση με τις σχετικές δαπάνες του 2010.
Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων «Ομάδα Δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα, η προσκείμενη στο ΚΚΕ  «Λαϊκή Συσπείρωση», το «Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων» του Στέλιου Παπαθεμελή, η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ, και οι «Ενεργοί Πολίτες, Οικολογία στην Πράξη».
Λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, λέγοντάς τους: «Προφανώς και δεν περιμένουμε να ψηφίσετε τον προϋπολογισμό. Για να τον ψηφίσετε χρειάζεται γενναιότητα, την οποία δεν την έχετε».
Ο μόνος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό ήταν ο Μάκης Στεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου