Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Θαυμάσια πρωτοβουλία το Διαγυμνασιακό δήμου Θερμαϊκού


Μια θαυμάσια ιδέα, το 1ο Διαγυμνασιακό Τουρνουά Αθλημάτων δήμου Θερμαϊκού, υλοποιήθηκε από την άριστη συνεργασία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου και του 2ου Γυμνάσιου Περαίας, 1ου και 2ου Γυμνάσιου Μηχανιώνας, του Γυμνασίου Νέων Επιβατών και του Γυμνάσιου Επανομής σε συνεργασία με το δήμο Θερμαϊκού.

Στόχος της προσπάθειας των διοργανωτών, ήταν η ανάπτυξη της φιλίας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών Γυμνασίων του νέου διευρυμένου Δήμου Θερμαϊκού. Φέτος ήταν η πρώτη φορά διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ αγοριών μεταξύ των 6 γυμνασίων του Δήμου Θερμαϊκού, και αγώνες βόλεϊ κοριτσιών μεταξύ των μαθητριών, επίσης των έξι Γυμνασίων. 
Συμμετείχαν μαθητές γεννηθέντες από το 1996 και μικρότεροιενώ αγωνίστηκαν με ίση αναλογία (έξι μαθητές από κάθε τάξη), ώστε να υπάρχει απόλυτος καταμερισμός. Στο μπάσκετ αγωνίστηκαν πέντε μαθητές αντίστοιχα από κάθε τάξη (εφόσον η αποστολή είχε 15 αγόρια). Το ίδιο ίσχυσε και στο βόλεϊ.
Στο πλαίσιο του 1ου διαγυμνασιακού τουρνουά αθλημάτων που με επιτυχία και κυρίως με ενθουσιασμό των μαθητών που συμμετείχαν, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, οργανώθηκε τουρνουά μπάσκετ αγοριών στο κλειστό δημοτικό Γυμναστήριο Περαίας την Κυριακή 27 Μαρτίου.
Την 1η θέση κατέκτησε το γυμνάσιο Επανομής. την 2η το γυμνάσιο Νέων Επιβατών και την 3η θέση το 2ο γυμνάσιο Περαίας.
Το τουρνουά βόλλεϊ κοριτσιών έγινε στο κλειστό γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας, το Σάββατο 2 Απριλίου και την 1η θέση κατέκτησε το γυμνάσιο Επανομής, τη 2η το 1ο γυμνάσιο Περαίας, ενώ τη 3η το γυμνάσιο Νέων Επιβατών.
Το τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε την αμέσως επόμενη μέρα Κυριακή 3 Απριλίου στο πλαστικό γήπεδο της Αγιας Τριάδας. Την 1η θέση κατέκτησε το γυμνάσιο Νέων Επιβατών, την 2η θέση το 1ο γυμνάσιο Μηχανιώνας και την 3η θέση το Γυμνάσιο επίσης των Νέων Επιβατών!
Τα παιδιά μετακίνησαν οι γονείς προς και από το γήπεδο, ενώ οι γυμναστές του κάθε γυμνασίου είχαν την ευθύνη της προετοιμασίας και της προπόνησης των ομάδων τους κατά την διάρκεια των αγώνων. Στα γήπεδα υπήρχε γιατρός και φαρμακείο, διαιτητές για όλους στους αγώνες ενώ στους νικητές δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής.
 1ος Όμιλος: Γυμνάσιο Επανομής, 1ο  Γυμνασιο Ν. Μηχανιώνας, 1ο  Γυμνάσιο Περαίας.
2ος Όμιλος: 2ο  Γυμνάσιο Περαίας, Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, 2ο  Γυμνάσιο Μηχανιώνας.
 Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για το αγωνιστικό ήθος που επέδειξαν, αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική διασυλλογική προσπάθεια.

(πηγή: Akadimies.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου