Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Να κηρυχθούν έκπτωτοι οι οφειλέτες δημοτικοί σύμβουλοι


Οι δημοτικοί σύμβουλοι που οφείλουν στον Δήμο ή στις υπηρεσίες του Δήμου (ΔΕΥΑΘ κτλ) από οποιαδήποτε αιτία, πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτοι από το αξίωμά τους, ορίζεται ρητά στον «Καλλικράτη».

Όπως έγραψε το site «Τσουνάμι» του Δημήτρη Τσαουσίδη, στον Νόμο 3852/2010  ΦΕΚ 87΄Α Ιούνιος 2010, Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και ιδιαίτερα στο άρθρο 15 περί ασυμβίβαστου εκλογιμότητας εξ΄αιτίας οφειλών, τονίζεται με έμφαση στην παράγραφο 1: Δεν μπορούν να είναι Δήμαρχοι-Αντιδήμαρχοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι όσοι οφείλουν στο Δήμο ή στις υπηρεσίες του. Στην παράγραφο 2 αναφέρει ότι όσοι εκλέχθηκαν και οφείλουν, πρέπει να εξοφλήσουν την οφειλή τους έως την ημέρα της εγκατάστασης των νέων Δημοτικών Αρχών (δηλαδή στην δικιά μας περίπτωση θα έπρεπε να είχαν εξοφλήσει έως την 02/01/2011. Διαφορετικά  εκπίπτουν από τη θέση τους.
Το θέμα ανέδειξαν τα «Μηχανιώτικα Νέα», όταν την προηγούμενη Κυριακή 3 Απριλίου, σε δημοσίευμά μας με τίτλο «Ποιοι δεν πλήρωναν επί 8 χρόνια τους λογαριασμούς ύδρευσης στη Ν.Μηχανιώνα», γράφαμε ότι μεγαλοστελέχη της παράταξης Μαυρομάτη, έχουν απλήρωτους λογαριασμούς πολλών χρόνων προς την ΔΕΥΑΜ, την «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μηχανιώνας»  για κατανάλωση νερού.
Το θέμα, το αναπαρήγαγε μετά από 4 ημέρες άλλο site της περιοχής, γράφοντας ότι εκτός του συγκεκριμένου συμβούλου από τη Ν.Μηχανιώνα, που πρόσκειται στην παράταξη Μαυρομάτη, υπάρχει και άλλος, τη φορά αυτή από την Περαία, που ανήκει στην παράταξη  Αλεξανδρή και οφείλει επίσης «πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στο Δήμο, από οφειλές στη ΔΕΥΑΘ».  Για την περίπτωση αυτή, δεν δόθηκε μέχρι στιγμής κανένα πρόσθετο στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου