Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μάχη με τη ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα


Το νερό που υπάρχει στο υπόγειο του αντιδραστήρα 2, του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, παρουσιάζει υψηλές συγκεντρώσεις ραδιενεργών σωματιδίων, καθώς εκτιμάται ότι προέρχεται από τον πυρήνα, όπου οι ράβδοι καυσίμου έλιωσαν μετά την έκρηξη της 12ης Μαρτίου, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν τα τεχνικά συνεργεία της εταιρείας ηλεκτροδότησης Tepco στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Fukushima Daiichi» της Ιαπωνίας, αφού ξεκίνησε η επιχείρηση μετάγγισης ραδιενεργών υδάτων, που έχουν πλημμυρίσει την τάφρο που βρίσκεται κάτω από τον αντιδραστήρα 1 του εργοστασίου, σε ειδικά διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο μέσα στο κτήριο, όπου στεγάζεται ο αντιδραστήρας 2.
Οι τεχνικοί καλούνται να μεταφέρουν τουλάχιστον 3.000 τόνου μολυσμένου νερού σε έναν ατσάλινο «συμπυκνωτή». 
Επιπλέον, όπως δήλωσαν μηχανικοί της Tepco στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, συνολικά 60.000 τόνοι ραδιενεργού ύδατος έχουν πλημμυρίσει τις τάφρους γύρω από τους αντιδραστήρες 1 και 3. 
Εξίσου συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες εργατών του πυρηνικού σταθμού, ότι στις 11 Μαρτίου, την ημέρα που ο Εγκέλαδος των 9 Ρίχτερ έπληξε την χώρα, ένα τσουνάμι ύψους 15 μέτρων πλημμύρισε τον χώρο του εργοστασίου στην Fukushima.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου