Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Καθυστερεί και άλλο η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2011


Συνεδριάζει την προσεχή Μεγάλη Τρίτη, στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Και αντιθέτως από ότι είχαμε προαναγγείλει, στη συνεδρίαση αυτή δεν θα συζητηθεί το φλέγον θέμα του προϋπολογισμού για το 2011, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε, δεν είναι ακόμη έτοιμη η αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Βέβαια, η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στη λειτουργία του νέου δήμου μας. Από την μια μεριά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που οφείλονται στην προχειρότητα με την οποία εφαρμόζεται ο Καλλικράτης. Και φυσικά σ΄αυτό, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης  η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών. Από την άλλη όμως, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να κατατεθεί ο προϋπολογισμός όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί είναι ο κινητήριος μοχλός για όλες τις δραστηριότητες του δήμου Θερμαϊκού. Και φυσικά χρειάζεται από τη διοίκηση του δήμου να επιδειχθεί αποφασιστικότητα σχετικά με το τι θα κάνει με τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του.
Στη θέση του προϋπολογισμού, που επρόκειτο να συζητηθεί σε αυτή τη συνεδρίαση, μπήκε το θέμα της συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Θερμαϊκού. Για το θέμα αυτό εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης.
Μεταξύ των υπόλοιπων 24 θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι η έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου  Υγείας, ο ορισμός μελών της Επιτροπής Φορολογικών Επιλύσεων, η σύσταση Επιτροπής Ελέγχου στοιχείων που αφορούν τέλη 0,5%  και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης,  εστιατορίων κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου