Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Χιλιάδες "αγανακτισμένοι πολίτες" για 2η μέρα στο Λευκό Πύργο


Φωτογραφία του Νώντα Στυλιανίδη από τη συγκέντρωση της Πέμπτης
Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, κυρίως νέοι, συγκεντρώθηκαν για δεύτερη ημέρα την Πέμπτη, μπροστά στο Λευκό Πύργο, για να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή στα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση, με τις επιταγές της τρόϊκας αλλά και τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Ένα πανό που αναγράφει τη λέξη "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" έχουν αναρτήσει οι διαδηλωτές στον τοίχο του Λευκού Πύργου, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα που ακούστηκαν και  την προηγούμενη μέρα και στρέφονταν κατά των πολιτικών.
Ένας από τους οργανωμένους που κρατάει τηλεβόα κάλεσε οποιονδήποτε πολίτη θέλει να εκφράσει δημόσια τη διαμαρτυρία μέσω του τηλεβόα.
Το βράδυ, άρχισε να πραγματοποιείται συνέλευση των συγκεντρωμένων στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στη συνέλευση στη Θεσσαλονίκη μία εργαζόμενη στον ΟΛΘ, τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Αμέσως ακούστηκε το σύνθημα "πουλάνε το λιμάνι, πουλάνε το νερό, σε λίγο θα πουλήσουν τον πύργο το λευκό". Επίσης οι καντίνες που βρίσκονταν στο σημείο απομακρύνθηκαν, έπειτα από αίτημα των κατοίκων. Στη συνέλευση πήραν μέρος  περισσότερα από 1000 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου