Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η "αλήθεια" του κ.Παπακωνσταντίνου

Θυμόμαστε όλοι την παλαιότερη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι αν χρειαστεί να λάβει η κυβέρνηση επιπλέον μέτρα, τότε θα έχει αποτύχει και ο ίδιος θα παραιτηθεί. Τώρα η κυβέρνηση, όχι μόνο παίρνει νέα ληστρικά μέτρα, κυρίως σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών, αλλά ομολογεί και η ίδια δημόσια την πλήρη αποτυχία της, καθώς  παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού, το έλλειμμα εκτινάχθηκε σε νέα ύψη.
Όταν του το υπενθύμισαν αυτό, στη χτεσινοβραδυνή εκπομπή του ΣΚΑΪ,  ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε με… μισόλογα, λέγοντας ότι αυτή η συζήτηση δε βλέπει το πραγματικό πρόβλημα. Πάντως, είπε ότι όλα τα μέτρα δεν είναι τα ίδια, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δε θα ξανακάνει οριζόντια περικοπή σε μισθούς, αλλά αν χρειαστεί θα γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Είπε ακόμα ότι η σύνθεση της κυβέρνησης δεν είναι ζήτημα ενός υπουργού, αλλά απόφαση του πρωθυπουργού.
«Λέμε την αλήθεια εδώ και καιρό, αλλά η αλήθεια είναι δύσκολη», ήταν το σλόγκαν του υπουργού Οικονομικών.  Σταματήστε ρε καρντάσια. Μην πάθετε τίποτα από την… πολύ αλήθεια. Μας φλομώσατε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου