Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αναμένεται κοσμοσυρροή "Αγανακτισμένων" στο Λευκό Πύργο


Το ψιλόβροχο που έπεφτε ασταμάτητα τις βραδινές ώρες, αποθάρρυνε αρκετούς πολίτες να πάνε στη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» στο Λευκό Πύργο, παρ΄ όλα αυτά όμως, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε και την Παρασκευή μπροστά στο μνημείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσει κατά της αδιέξοδης πολιτικής του μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και τη στάση όλου του πολιτικού κόσμου. 

Πάντως, τόσο σήμερα Σάββατο όσο και την Κυριακή, αναμένεται ότι πολλοί περισσότεροι Θεσσαλονικείς θα κατευθυνθούν στον Λευκό Πύργο, ενώ ευρύτατα κυκλοφόρησε το σύνθημα των «Αγανακτισμένων», που προτρέπει τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους αντί για τις παραλίες της Χαλκιδικής να προτιμήσουν την… παραλία του Λευκού Πύργου.
Μετά από δύο ημέρες συγκεντρώσεων και κυρίως συνελεύσεων, οι «αγανακτισμένοι» χτες προχώρησαν στη συγκρότηση ομάδων εργασίας, τόσο για πρακτικές εργασίες –καθαριότητα- όσο και για την επεξεργασία επιμέρους θεμάτων.
Ήδη δύο ομάδες συνεδρίασαν νωρίς το βράδυ, ενώ επρόκειτο αργότερα να ξεκινήσει και συνέλευση. Παράλληλα έχει στηθεί ένα κέντρο πληροφόρησης που οργανώνει κάποιες δράσεις, ενώ σήμερα πραγματοποιείται συναυλία με συγκροτήματα της πόλης.
Νωρίτερα μια προσπάθεια μοιράσματος του καλέσματος των Ισπανών «αγανακτισμένων» κατέληξε σε μια μικρή πορεία στο κέντρο της πόλης. Η βροχή αρχικά δεν επέτρεψε τη συγκέντρωση πολλών ατόμων, πλέον όμως εκφράζεται αισιοδοξία ότι ο καιρός θα είναι καλός το Σαββατοκύριακο, οπότε θα μπορέσει να συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου