Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αυξάνουν τις τιμές οι ξενοδόχοι στους τουριστικούς προορισμούς


Κρίση; Ποια κρίση; Οι περισσότεροι ξενοδόχοι στις τουριστικές περιοχές που μέχρι χτες κλαίγονταν ότι δεν τα βγάζουν πέρα, ότι δεν έχουν πελάτες και όλα αυτά, όχι μόνο δεν λένε να ρίξουν τις τιμές προς τα κάτω, για να προσελκύσουν πελατεία, αλλά ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των τουριστών φέτος, λόγω των γεγονότων στις αραβικές χώρες, αύξησαν τις τιμές!

Αύξηση έως 36% σε σχέση με το 2010 παρατηρείται στις τιμές των ξενοδοχείων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης και η Παροικιά της Πάρου. Ωστόσο αρκετά ξενοδοχεία επέλεξαν να ρίξουν τις περσινές τιμές τους έως και 25%, για να προσελκύσουν τουρίστες.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τον διαδικτυακό τόπο σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσιάζονται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης (μέσος όρος διανυκτέρευσης 87 ευρώ, αύξηση 34%) και στην Παροικιά (μέσος όρος διανυκτέρευσης 64 ευρώ, αύξηση 36%). Αντίθετα η Χώρα της Κω (μέσος όρος διανυκτέρευσης 50 ευρώ, μείωση 25%), το Καμάρι (μέσος όρος διανυκτέρευσης 65 ευρώ, μείωση 23%), το Ρέθυμνο (μέσος όρος διανυκτέρευσης 72 ευρώ, μείωση 19%) και η Ελούντα (μέσος όρος διανυκτέρευσης 178 ευρώ, μείωση 18%) προσφέρουν στους ταξιδιώτες μειωμένες τιμές.
Οι ξενοδόχοι της Αθήνας ανέβασαν τις τιμές κατά 15% (μέσος όρος τιμών 98 ευρώ), ενώ στη Θεσσαλονίκη οι τιμές έπεσαν στα 94 ευρώ (μείωση 4%). Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με την Trivago, οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι αύξησαν τις τιμές διανυκτέρευσης τον μήνα Μάιο κατά 10% περίπου μέσα σε ένα μήνα. Πλέον, οι επισκέπτες θα πληρώνουν κατά μέσο όρο 133 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο σε μια ευρωπαϊκή πόλη, από 121 ευρώ που πλήρωναν τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου