Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μμ στο Λευκό Πύργο

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ισπανία και οι "los indignados"!
Την αγανάκτησή τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης πρόκειται να εκφράσουν σήμερα  Θεσσαλονικείς. Ανθρωποι κάθε ηλικίας θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο "αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες", όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση που κυκλοφορεί στο facebook.
Η εκδήλωση ονομάζεται "αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο" και ήδη εκατοντάδες άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτή. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ελπίζουν ότι η εκδήλωση θα έχει αντίστοιχο αντίκτυπο με εκείνο των διαδηλωτών της Πουέρτα Ντελ Σολ, της Πύλης του Ηλιου, που διαδηλώνουν καθημερινά στη Μαδρίτη και άλλες ισπανίκές πόλεις ενάντια στην κυβέρνηση.

Και σε Αθήνα και Πάτρα
Μία ομάδα νεαρών ελλήνων ακτιβιστών με την επωνυμία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" καλεί τους πολίτες, σήμερα Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα, σε ειρηνική διαδήλωση έξω από τη Βουλή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας.
Οι διοργανωτές, μέσω Facebook, δίνουν ραντεβού την ίδια ώρα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συγκέντρωση στη Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου διαδηλώνουν τούτες τις μέρες χιλιάδες νέοι της Ισπανίας.
«Η λέξη "αγανακτισμένοι" δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας δηλώσαμε από την  αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.» αναφέρει  η ομάδα.
Το κάλεσμα για τη συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έναντι των μέτρων που επιβάλλει το Μνημόνιο, γίνεται μόνο μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Το γκρουπ των διοργανωτών έχει ήδη διευκρινίσει ότι η συγκέντρωση δεν θα έχει καμία σχέση με κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες, ούτε θα υπάρξουν πλακάτ και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

2 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ... ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΠΩΣ Η ΓΕΝΝΙΑ ΤΟΥ 1821, ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΤΟΥ 1974 ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχνάς την γενιά του 1922!
    Εκτός βέβαια εαν είσαι Πελοποννήσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή