Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τεράστιες οι δυνατότητες της Ελλάδος. Ας μην αυτοκαταστρεφόμαστε

Πλούσιες οι πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Άλλες από αυτές τις αξιοποιούμε και άλλες όχι. Κι αντί να προσπαθήσουμε όλοι για τη σωστή τους εκμετάλλευση αλλά και την προβολή τους στο εξωτερικό, ώστε να δει και η διεθνής κοινή γνώμη ότι δεν είμαστε «τεμπέληδες» και «βολεψάκηδες» και γιαυτό έφτασε η χώρα στη σημερινή κατάντια, εμείς κλαιγόμαστε και αυτοκαταστρεφόμαστε, αυτοκτονώντας μέρα με τη μέρα.
Το κείμενο που ακολουθεί, γραμμένο από κάποιον άγνωστο συμπατριώτη μας, το βρήκαμε στο διαδίκτυο και καθώς τα στοιχεία που αναφέρει είναι απολύτως σωστά, το αναπαράγουμε και σας το μεταφέρουμε:

Για να ξέρουμε σαν χώρα τι παράγουμε
ΕΠΕΙΔΗ
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
ΕΠΕΙΔΗ
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
ΕΠΕΙΔΗ
Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.

Διαβάστε εδώ τηις εξαγωγικές δυνατότητες της χώρας:
Μαγνήσιο: Ο Μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος
εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
Επίσης:
Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσμια ναυτιλία
Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού
Η Ελλάδα έχει το 15% της παγκόσμια; παραγωγής (ελιά-λάδι)
Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)
Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγές σπαραγγιών
Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού
Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή βαμβακιού
Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστών. 18,2 εκ
Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων
Γιατί υποτιμούνται και αποσιωπούνται όλα αυτά;
Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης !
Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους "καλύτερους" και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο.
Γιατί τελικά παρόλα τα αρνητικά, πολλά μπορούμε και κάνουμε και μόνοι μας!

2 σχόλια:

  1. Μπορεί η Ελλάδα να έχει δυνατότητες αλλά πολλές φορές δεν τις εκμεταλλευόμαστε η δεν μας αφήνουν να τις εκμεταλλευτούμε
    Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσμια ναυτιλία και 14Η σε τουρισμό μεχρι χθες ίσχυε το καμποτάζ και δεν εκμεταλλευόμασταν τής ευκαιρίες που μας προσφέρει η θάλασσα . Δεν διαθέτουμε μαρίνες πλήρως εξοπλισμένες όπως οι γείτονες μας και χάνουμε τον πλούσιο τουρισμό . επαναπαυόμαστε στον ευκαιριακό τουρισμό
    Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού αλλά δεν διαφημίζουμε την ποιότητα του και την προώθηση σε νέες αγορές . και εδώ το ελληνικό δαιμόνιο δρα μερικές φορές με τις νοθείες στο προϊόν

    Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή βαμβακιού ,. Όμως παράγουμε πρώτη υλη χωρίς να έχουμε την επεξεργασία του , κάθε μέρα κλείνει και μια κλωστοϋφαντουργία . την πρώτη υλη την εξάγουμε στην γείτονα χώρα Τουρκιά και εισάγουμε νήμα ή ύφασμα . Γιατί να κουραζόμαστε κάτι ανάλογο έγινε και με την σκούπα που ο νομός Έβρου είχε μια ευκαταφρόνητη παραγωγή αλλά τώρα είναι μηδενική γιατί εισάγουμε το προϊόν από την Ιταλία
    Για μεταλλεύματα το 5% παγκοσμίως της πρώτης ύλης αλουμινίου ηταν από τα άσπρα σπίτια (Πισινέ ) και εξάγουμε την πρώτη ύλη στο εξωτερικό για να εισάγουμε μετά το προϊόν (αλουμίνιο)γιατί?
    Η προβληματική Λαρκο είχε μεγάλες δυνατότητες με την πρώτη υλη που έχουμε να παράγει προϊόν αλλά δεν την αφήνουν να το εξορύξει και να το εκμεταλλευτεί

    Ο Φίλιππος το πρώτο μέρος που κατέλαβε και προστάτευσε ηταν το Παγγαίο .Γιατί? γιατί είχε χρυσό και άρχισε να το εκμεταλλεύεται Εμείς τώρα τι κάνουμε ?
    Στην περιοχή του Παρανεστίου Δραμας έχει ουράνιο . Οι βούλγαροι από την άλλη μεριά το εκμεταλλεύονται .Εμείς ?
    Από το 1955 στην περιοχή της Ζακύνθου ξέρουμε ότι έχει πετρέλαιο και όχι μόνο σ αυτήν την περιοχή .Εμείς μονο τον Πρίνο εκμεταλλευόμαστε .Γιατί να πάει χαμένος τόσος χρόνος .Γιατί να κωλυσιεργούμε στην εκμετάλλευση στην επένδυση παρά μόνο να καθόμαστε να δανειζόμαστε και να παίρνουμε μονο δάνεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι απόλυτα σωστά όλα αυτά που γράφετε, αγαπητέ φίλε. Όσον αφορά το πως εκμεταλλεύονται οι γείτονές μας τα κοιτάσματα που υπάρχουν στο υπέδαφός τους, μας δίνετε το ερέθισμα να περάσουμε μία σχετική ανάρτηση. Σας ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή