Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα στους δρόμους !!

H Ελλάδα επιτέλους ξύπνησε. Οι πολίτες άρχισαν να βγαίνουν στο δρόμο. Σήμερα μερικές χιλιάδες, αύριο περισσότεροι, μεθαύριο εκατοντάδες  χιλιάδες, μετά από μέρες  εκατομμύρια. Βροντοφωνάζοντας ότι «Δεν πάει άλλο». Ένας λαός προδομένος. Μια ζωή στα σκουπίδια. Μία ολόκληρη κοινωνία στην εντατική. Μια γενιά, τα παιδιά μας, στην ανεργία, στην απελπισία, στην απόγνωση. Έλληνες ξεσηκωθείτε. Παρά τις αποφάσεις των κυβερνώντων και των ξένων προστατών της χώρας, με τον αγώνα όλων μας μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Αρκεί να αντιληφθούν τη δύναμη του λαού.  
Στη Θεσσαλονίκη, η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μπροστά στο Λευκό Πύργο με τη συμμετοχή πλέον των 10.000 ατόμων, νέων στην πλειοψηφία, με πρόσκληση μέσω διαδικτύου των «Αγανακτισμένων στο Λευκό Πύργο».
«Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση.
Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.
Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, παραμένει πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν μέσω διαδικτύου ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες», στα πρότυπα της Ισπανίας.
Κατά τους υπολογισμούς των διοργανωτών ακτιβιστών, στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 20.000 διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Στη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» πολιτών, χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ακούστηκαν συνθήματα μεταξύ των οποίων «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «κλέφτες-κλέφτες» και «η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».
Στα λιγοστά πανό, που αναρτήθηκαν, αναγράφονταν συνθήματα -απάντηση στους Ισπανούς διαδηλωτές, όπως «είμαστε ξύπνιοι», καθώς και άλλα υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.
Σημειώνεται ότι οι Ισπανοί διαδήλωσαν πρόσφατα με κεντρικό σύνθημα «Σιγά, να μη ξυπνήσουμε τους Έλληνες».
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται από τις 6 το απόγευμα στις περισσότερες ελληνικές πόλεις.
Στους 7.000 εκτιμάται ότι έφθασε ο αριθμός των Πατρινών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν νέοι και νέες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν στην πλατεία μαζί με τις οικογένειές τους.
Και στο Βόλο εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης, έξω από το κτήριο «Παπαστράτου».
Τη δική της συμμετοχή στο «Κίνημα αγανακτισμένων πολιτών» είχε και η Λάρισα. Εκατοντάδες Λαρισαίοι, άρχισαν σταδιακά να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και έμειναν μέχρι αργά, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.
Μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο. Όσοι συγκεντρώθηκαν στο Ρέθυμνο, επεσήμαναν πως βρέθηκαν όλοι μαζί «χωρίς να ξέρουμε αν αυτό θα καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα όμως υπάρχει η ανάγκη να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας πως μπορούμε να αγωνιστούμε και να αντιδράσουμε και με άλλους τρόπους πέρα των γνωστών και άχαρων».
H έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων που επιβάλλονται από το Μνημόνιο, έγινε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Οι διοργανωτές έχουν διευκρινίσει ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου