Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Παπαρήγα: "Επιδιώκει συνευθύνη ο κ. Παπανδρέου"

Τη ριζική διαφωνία της στα ζητήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών εξέφρασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις στη Βουλή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς είμαστε εδώ και οι άλλοι απέναντι».

 «Ασκείται στο λαό ιδεολογική τρομοκρατία τύπου Mπιν Λάντεν και ωμός εκβιασμός» είπε η κ.Παπαρήγα και τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει εκβιαστικά διλήμματα στο λαό που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η κ. Παπαρήγα, κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου ότι επιδιώκει συνευθύνη στην διαπραγμάτευση του με την τρόικα, ενώ δεν απέκλεισε να γίνουν πρόωρες εκλογές ούτε και ένα «εκβιαστικό», όπως είπε, δημοψήφισμα.Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «να μην παγιδευθούν σε εκβιασμούς» με την απειλή της χρεοκοπίας, ενώ τόνισε ότι απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στο λαό, οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό δίλημμα με δύο διαφορετικά σκέλη: Ή να χρεοκοπήσει ο λαός οριστικά και αμετάκλητα ή με τη στάση του να οδηγήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ενίσχυση του ενιαίου μετώπου των εργατών και των νέων με στόχο μια σχεδιασμένη αντεπίθεση.


Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τους πολιτικούς αρχηγούς τούς εξήγησε τι εννοεί όταν κάνει λόγο για ιδεολογική τρομοκρατία και ωμό εκβιασμό.
Δεν εννοούμε ότι απέναντι στο λαό δεν μπαίνουν διλήμματα, ή ότι η απειλή δεν είναι μεγάλη, διευκρίνισε. Εκβιαστικά διλήμματα, υπογράμμισε, είναι αυτά που «είναι ενταγμένα σε ένα σκοπό, να διευρύνουν δηλαδή τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι με ένα λαό εντελώς χρεοκοπημένο».

Εφεδρείες υπάρχουν, πρόσθεσε, αν και όπως επισήμανε, οι συνεργασίες ανάμεσα στα κόμματα μπορεί να είναι δύσκολες, γιατί ο καθένας θέλει να έχει την πρωτοκαθεδρία.
Λύση και διέξοδος υπάρχει όταν κανείς στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, στην μετατροπή του πολιτικού συστήματος και όχι στη μεταμφίεσή του, επισήμανε. Αυτό που επείγει, συνέχισε, είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η ενίσχυσή του.
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν θα διστάσουν να σμικρύνουν την Ε.Ε. για να μείνει, όπως είπε μόνο ο σκληρός πυρήνας.
Αναφέρθηκε επίσης στην κυριαρχία των μονοπωλίων και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ, ενώ προέβλεψε ότι η οικονομική ανισομετρία ανάμεσα στις χώρες-μέλη θα οξυνθεί γεγονός, που, όπως παρατήρησε, θα φέρει και πολιτική ανισομετρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου