Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σαμαράς: "Καλλιεργούμενη στρατηγική φόβου"

Την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει σε μέτρα που «διαλύουν την ελληνική οικονομία» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Λέγοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση ανέφερε πως θα συζητήσει το φορολογικό μόνο εάν πειστεί η τρόικα, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως «δεν ήταν η διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο».
Ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για "καλλιεργούμενη στρατηγική φόβου".
«Ναι» σε συναίνεση μόνο όμως για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Ακόμη ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός ανέφερε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο δικό του σχέδιο μέρος των προτάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Από την πλευρά της, όπως είπε, η ΝΔ πρότεινε «την πιο ισχυρή βάση για συναίνεση με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης της οικονομίας».
«Το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε είναι πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους του Μνημονίου», τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση.
Επανέλαβε ακόμη ότι η ΝΔ δεν προσυπογράφει «μια πολιτική που ισοπεδώνει την κοινωνία και την οικονομία που αποκλίνει από τους στόχους που θέτει η Ευρώπη για εμάς».
«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου