Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τι έλεγαν για την ΕΥΑΘ πριν και τώρα

Τς, τσ, τι σου είναι φίλοι μου αυτοί οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, την Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Πριν στεγνώσει το μελάνι από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πρώτη φουρνιά των κρατικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που βγαίνουν στο «σφυρί», μεταξύ των οποίων η ΕΥΑΘ, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να κρατά στο χέρι το μπλουζάκι που βλέπετε.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Σεπτέμβρη του 2008 και τότε ο κ. Παπανδρέου εμφανίζονταν ως υπέρμαχος της μη αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ γιαυτό και τους επισκέφθηκε και φωτογραφήθηκε μαζί τους, έχοντας στο πλάϊ του από αριστερά τον αλησμόνητο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκο Γιαννόπουλο και δεξιά του την Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Όπως γράφουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο (http://seeyath.blogspot.com):
«Η φωτογραφία δεν είναι μονταζ...είναι από την εποχή(ΔΕΘ 2008) που ο Γ. Παπανδρέου στήριζε τους αγώνες μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης,σήμερα αποφάσισε να μας πουλήσει ο ίδιος...Πιστεύει ότι  τα 100.000.000 ευρώ που θα "πιάσει" η ΕΥΑΘ θα μας σώσουν, όσο μας έσωσε και το Μνημόνιο...
Όταν καταλάβει τι πουλάει, θα είναι αργά...Το νερό κ. Παπανδρέου; Μήπως να σκεφτουμε να πουλήσουμε και τον αέρα;
Εμείς θα είμαστε εκεί που μας βρήκε και μας ακολούθησε, στο δρόμο να αγωνιζόμαστε, κάποιος όμως λάκισε, έστριψε...»
Σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ πριν ανακοινωθεί η αποκρατικοποίηση της εταιρίας, αναφέρονταν μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:
«Η οικονομική κρίση που άλλοι δημιούργησαν και εμείς πληρώνουμε έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών διαγράφηκαν μέσα σε μια νύχτα με μια υπουργική απόφαση, οι μισθοί μας περικόπτονται για να γίνουν κέρδη της ΕΥΑΘ και στη συνέχεια μέρισμα στις τσέπες των μετόχων της, οι απειλές για νέες περικοπές  χρησιμοποιούνται ως ψυχολογική πίεση για εκφοβισμό, ενώ τα όνειρα κάποιων για αλλαγή του ωραρίου εργασίας σε 40 ώρες την εβδομάδα, μόνο τρομοκρατικό στόχο έχουν.
 Τα γεγονότα τους διαψεύδουν, όλες οι θυσίες πήγαν χαμένες, χαμένες θα πάνε και οι επόμενες, τα τελευταία στοιχεία για το έλλειμμα δείχνουν ότι στόχος των περικοπών είναι τα δικαιώματα μας και μόνο, μιας και οι άλλοι στόχοι έχουν αποτύχει.»

1 σχόλιο:

  1. Έτσι είναι οι Σοσια-ληστές ,άλλα λένε, άλλα ενοούν
    και άλλα κάνουν . Το ίδιο δεν έκανε και ο κ. Καστανίδης με το λιμάνι θεσ/νίκης ;
    Αλλά ας μη γελιόμαστε , αυτά τα μέτρα , αν τα έπαιρνε δεξιά κυβέρνηση σήμερα θα είχαμε αιματοκύλισμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή