Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ναυάγιο στη συνάντηση των αρχηγών

Σε αδιέξοδο, οδηγήθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Το κλίμα της συνάντησης, το έδωσε εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε ότι "κάποιοι βάζουν την καρέκλα πάνω από την Ελλάδα".

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι εάν ο Αλκιβιάδης με τον Θεμιστοκλή δεν τα είχαν βρει το 480 π.Χ. δεν θα τους είχε γράψει η Ιστορία. Η καρέκλα, δυστυχώς, μερικών είναι πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.
Εν τω μεταξύ, πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ανέφεραν ότι ο κ. Σαμαράς «τορπίλισε τη συνάντηση».
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.
Η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν δηλώσεις από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επισήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ανοίγοντας τη συζήτηση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που συγκάλεσε στο προεδρικό μέγαρο και ξεκίνησε πριν από λίγο.

Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα, τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.
Περισσότερα για τη συνάντηση στη συνέχεια  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου