Σάββατο 28 Μαΐου 2011

30 Χρόνια Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος ετήσιος θεσμός του Πολιτισμού φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική παραλία του Λευκού Πύργου από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου 2011 με τη συμμετοχή εκδοτών απ΄ όλη την Ελλάδα.

Η διοργάνωση γίνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η φετινή επετειακή διοργάνωση, είναι αφιερωμένη στον άγιο των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και στον λογοτέχνη Κώστα Βάρναλη.
Το Φεστιβάλ Βιβλίο είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΑ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες) ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας.
Ο ΚΑ΄ Πνευματικός Μάιος είναι αφιερωμένος στο σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν, στην ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί και στο θεατρικό συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
-Καθημερινά 6.30 το απόγευμα με 11 το βράδυ
-Κυριακές ανοικτά και το πρωί 10.30 έως τις 13.30

Επίσημα Εγκαίνια του 30ου Φεστιβάλ Βιβλίου, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 20:30 μεγάλη εξέδρα(στάση στρατηγείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου