Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Γ.Παπανδρέου:"Θα προχωρήσω μόνος"

Εικοσάλεπτη κατ΄ιδίαν συνάντηση είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά το πέρας του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει προκήρυξη εκλογών και τόνισε: "θα προχωρήσω μόνος μου". 

Για "πλήρες αδιέξοδο" μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι "δεν έχει διάθεση για συναίνεση στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου".
Υποστήριξε ότι "δεν είναι η δική μας διαφωνία που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο" και πρόσθεσε ότι ακόμη κι αν συμφωνούσε από εδώ και στο εξής στην "ίδια αποτυχημένη συνταγή δεν θα άλλαζε τίποτε". Ο κ. Σαμαράς ανέφερε τις "κόκκινες γραμμές" του, λέγοντας: "Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που ισοπεδώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία. Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που αποκλίνει όλο και περισσότερο από τους στόχους που θέτει. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας μας".
Διαφωνήσαμε εκατό τοις εκατό σε όλα τα ζητήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός, ανέφερε η Αλ. Παπαρήγα, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ενώ ο ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε: "η καρέκλα δυστυχώς κάποιων είναι πάνω από την Ελλάδα". Ως «ανοιχτή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου», χαρακτήρισε τη σύσκεψη ο Αλ. Τσίπρας.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς του πολιτικούς αρχηγούς να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να επικρατήσει διάθεση εθνικής συνεννόησης.
Πηγές της Προεδρίας τόνιζαν ότι "το κλίμα στη συνάντηση ήταν πολύ καλό" και "υπήρξαν σημεία σύγκλισης", ενώ πρόσθεταν ότι δεν ετέθη θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου