Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μετ΄ εμποδίων η δίκη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς"


Μετ΄ εμποδίων, διεξάγεται  στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη των 9 νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς διακόπηκε και πάλι, σήμερα το πρωί. Η υπόθεση εκφωνήθηκε κανονικά και οι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες, ωστόσο δεν παρέστησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης κι έτσι το δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να βρεθούν οι δικηγόροι. Tην ίδια ώρα οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι αρχίζουν αποχή από το συσσίτιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματά τους για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης αλλά και την μη επίδειξη ταυτοτήτων από το ακροατήριο κατά την προσέλευσή του στην αίθουσα.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα αλλά διέκοψε για σήμερα, χωρίς να μπει στην ουσία, προκειμένου το δικαστήριο να αποφασίσει για 2 αιτήματα των κατηγορουμένων: τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης και την ελεύθερη είσοδο στο ακροατήριο όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν χωρίς να παρακρατούνται οι αστυνομικές τους ταυτότητες.
Μάλιστα, οι 9 κατηγορούμενοι έχουν πει ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους θα αποχωρήσουν από την αίθουσα και ότι το ίδιο θα ζητήσουν να κάνουν και οι συνήγοροί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου