Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μπλοκαρισμένα έμειναν τα σύνορα στους Ευζώνους για ένα δίωρο


Κλειστά, έμειναν το μεσημέρι και για ένα δίωρο, τα σύνορα της χώρας με την ΠΓΔΜ, στο συνοριακό σταθμό Ευζώνων, μετά το μπλοκάρισμά του από τους βενζινοπώλες, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της πολιτείας να επαναλειτουργήσουν πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς (Εύζωνοι, Κήποι και Κακαβιά).

Τα σύνορα, άνοιξαν τελικά λίγο πριν τις 2 μμ. Όπως, όμως, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) υποστηρίζει ότι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων θα ανοίξει νέα λαθρεμπορικά κανάλια με απώλεια δημοσίων εσόδων.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η πολιτική των υψηλών τιμών στα καύσιμα έχει σπρώξει πολλούς καταναλωτές για προμήθεια καυσίμων στα γειτονικά φθηνά πρατήρια της Βουλγαρίας και των Σκοπίων με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται σε κλείσιμο τα ελληνικά πρατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου