Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Παγετός στη Θεσσαλονίκη


Συνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα η θερμοκρασία έπεσε ακόμη και στους -5 βαθμούς, ενώ προοδευτικά άρχισε να ανεβαίνει. 
Ανοιχτή είναι η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν από Αγιο Αθανάσιο και Κερασιά. Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς τοχιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».
 

Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας, με το θερμόμετρο να δείχνει -8 βαθμούς Κελσίου. Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στα ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.
Για αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια σε όλα τα ορεινά  και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, αλλά το απόγευμα στη δυτική και νότια χώρα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου