Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζεται η μάχη με τα σκουπίδια στο Δήμο Θεσσαλονίκης


Τρία νέα απορριμματοφόρα για δύο εβδομάδες, εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης δωρεάν από ιδιωτική εταιρία, μετά από ενέργειες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παν. Ψωμιάδη, προκειμένου να συμβάλουν στη μάχη που δίνει ο Δήμος με τα σκουπίδια, κι ενώ τα προβλήματα παραμένουν πιεστικά στις περισσότερες γειτονιές της πόλης. Τα τρία αυτά απορριμματοφόρα, όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, θα προστεθούν στα είκοσι τέσσερα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στα έξι οχήματα του στρατού, που προσπαθούν να ξεβρωμίσουν τον κεντρικό δήμο.

Χτες, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης,  Κώστας Γκιουλέκας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της νέας δημοτικής αρχής για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων. «Γιάννη Μπουτάρη, μην παραδίδεις τον ευαίσθητο αυτό τομέα στους ιδιώτες», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Γκιουλέκας στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης, από την πλευρά του, έχει δεσμευτεί επανειλημμένα ότι δεν τίθεται ζήτημα ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας. Όπως έχει διευκρινίσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει, εάν εξαντληθούν όλα τα άλλα περιθώρια, στην ενοικίαση από ιδιώτες απορριμματοφόρων και τρακτόρων, που όμως θα επιχειρούν με δημοτικούς υπαλλήλους.
Ο κ. Γκιουλέκας, πάντως, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για “μεθοδεύσεις” και “πρακτικές” που κατατείνουν στην παράδοση του τομέα της καθαριότητας στα χέρια των ιδιωτών. “Δεν μπορεί να αφήνει η νέα διοίκηση τον χρόνο να παρέρχεται άσκοπα και να κάνει απλώς διαπιστώσεις για το πρόβλημα των σκουπιδιών, ενώ θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή, χωρίς ευθυνοφοβία, να φέρει προς έγκριση την πίστωση για την επισκευή των χαλασμένων απορριμματοφόρων και για την αγορά ανταλλακτικών”, τόνισε ο επικεφαλής της “Ομάδας Δημιουργίας”.

Οι κάδοι παραμένουν γεμάτοι

Τα προβλήματα στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων παραμένουν οξυμένα στις περισσότερες γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ενώ η κατάσταση είναι αφόρητη κυρίως στους μικρότερους δρόμους των περιφερειακών συνοικιών.
Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας κ. Αβραμίδης, πάντως, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί ο κ. Αβραμίδης, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των απορριμματοφόρων που βγαίνουν στους δρόμους της πόλης σε περίπου 35 έως 36, αφού στο μεσοδιάστημα ορισμένα χαλασμένα οχήματα θα επιδιορθωθούν σε εξωτερικά συνεργεία, ενώ υπολογίζεται ότι θα παραληφθούν και τα πρώτα ανταλλακτικά που απαιτούνται για την αποκατάσταση μικρότερης έκτασης βλαβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου