Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Οι κακοτεχνίες του δρόμου Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου

Μαγική εικόνα: Ο δρόμος χάνεται από τα μάτια του οδηγού !!
Τι ακριβώς συμβαίνει με τον δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου; Πόσα χρήματα διατέθηκαν μέχρι τώρα για την κατασκευή του; Γιατί χρειάστηκε μέσα σε χρονικό διάστημα 3χρόνων να αλλαχτεί ο ασφαλτοτάπητας δύο φορές και κάθε χρόνο να γίνονται σε αρκετά σημεία του μπαλώματα από τις πελώριες τρύπες που εμφανίζονται; Υπέγραψε κανείς από τις υπηρεσίες του πρώην δήμου Μηχανιώνας για την παραλαβή του έργου και την ποιότητα του δρόμου; Και το σημαντικότερο: Τι ακριβώς συνέβη με τα χρήματα που διατέθηκαν από την Νομαρχία Θεσσαλονίκης στο Δήμο Μηχανιώνας για την κατασκευή του δρόμου;

Η αρχή του δρόμου, λίγο πριν τα κοιμητήρια της
Ν. Μηχανιώνας. Κακοτεχνίας το ανάγνωσμα !
Τα ρωτάμε όλα αυτά γιατί τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι φήμες στη Νέα Μηχανιώνα ότι το κονδύλιο που χορήγησε η Νομαρχία στο Δήμο Μηχανιώνας για την ολοκλήρωση του δρόμου Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, κάπου 300.000 ευρώ, ξοδεύτηκε αλλού. Με συνέπεια να είναι ακόμη απλήρωτος ο εργολάβος και να έρχεται σήμερα η εργολήπτρια εταιρία και να ζητά από το νέο δήμο Θερμαϊκού τα χρήματα. Αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές;

Δρόμος-καρμανιόλα
Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο δρόμος Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, έτσι όπως κατασκευάστηκε, αν και δίνει μία ανάσα στη μετακίνηση από και προς Νέα Μηχανιώνα, εντούτοις αποτελεί έναν δρόμο-καρμανιόλα, λόγω των πολλών επικίνδυνων σημείων που υπάρχουν στη διαδρομή του. Πολλά Ι.Χ. αυτοκίνητα μέχρι σήμερα, έφυγαν από την πορεία τους, λόγω των επικίνδυνων στροφών του. Μπορεί δε να χαρακτηριστεί μόνο ως «θαύμα» το γεγονός ότι ακόμη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές στο κομμάτι αυτό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μελέτη που έγινε τον Ιούνιο του 2008 από το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Θεόδωρου Νάτσινα τονίζονταν για το δρόμο που αρχίζει από τη Νέα Μηχανιώνα και  φτάνει μέχρι και τον κόμβο του Πλαγιαρίου ότι «παρόλο που εξυπηρετεί έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό αυτοκινήτων, οι οδηγοί που εισέρχονται στο δρόμο αυτόν, εισέρχονται με δική τους ευθύνη και έχοντας κάνει ασφάλεια ζωής»!!

Τερατούργημα
Είναι χαρακτηριστικό επίσης δημοσίευμα Μηχανιώτη, που έγινε πριν από τρία χρόνια στον δικτυακό τόπο Press-Gr (http://press-gr.blogspot.com/2007/12/blog-post_2887) και όπου ο δρόμος Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου χαρακτηρίζονταν ως «δρόμος-νεκροταφείο».  Ας δούμε τι έγραφε τότε:
Μπαλώματα και λακκούβες παντού
«Λοιπόν ο δρόμος είναι ακόμη ένας δρόμος-νεκροταφείο. Και ενώ όλοι φωνάζουν για καλύτερα οδικά δίκτυα, οι κύριοι υπεύθυνοι του δήμου Μηχανιώνας και της Νομαρχίας Θεσ/νικης δημιούργησαν ενα τερατουργημα!! Ο μεχρι προσφατα αγροτόδρομος απεκτησε ενα ελαφρυ στρώμα ασφάλτου και τον βάφτισαν «νεα αρτηρια για Πλαγιαρι-Τριλοφο». Η κατασκευη του τερατουργήματος ολοκληρώθηκε ( χωρις σημανση,και παραμένει ετσι) φετος τον Αυγουστο 07 και ηδη τωρα μηνα Δεκεμβριο 07 σε πολλα σημεια εμφανίστηκαν λακουβες!!!!!

Επισης δεν υπαρχει λωριδα εκτακτης αναγκης (χαχαχα τι λες τωρα ε;),απλα θελω να επισημανω οτι το πλατος του δρομου μετα βιας αγγιζει τα 10 μέτρα.Ο δρόμος έχει ένα απαράδεκτο σχεδιασμό. Στροφες που δεν δικαιολογουνται με ανάποδες κλίσεις, λες και ο καθε δημοτικός σύμβουλος επέμενε να περάσει ο δρόμος από το δικό του χωράφι για να αποζημιωθεί (που πολύ πιθανόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο). Νέος δρόμος με σημεία που οταν περνάει το αμάξι, πιστεύεις ότι άφησες εκεί επιτόπου αναρτήσεις, ζάντες, λάστιχα, μέχρι και το ιδιο σου το στομαχι... γιατι σε 3 σημεια νομιζεις οτι περνας πανω από κράσπεδο που διατρέχει κάθετα όλο το δρόμο.
Επίσης, υπάρχουν τυφλά σημεία πολύ-πολύ επικίνδυνα. Έτσι, ενώ ανηφορίζεις στην κορυφή, εμφανίζεται απότομη στροφή 75-90 μοιρών, (αυτό επαναλαμβάνεται σε 3 σημεία). Για πείτε μου, με πια λογική κάναν κατι τετοιο;
Σε ορισμένα σημεία, η στρώση άσφαλτου είναι τόσο λεπτή που ηδη εχει εμφανιστει το χαλίκι από κάτω!!!!!!!! 
Πως είναι δυνατόν νέος δρόμος, πέρα από τον κάκιστο και ανεύθυνο σε βαθμό κακουργήματος σχεδιασμό του, να εμφανίζει τέτοια φθορά μέσα σε διάστημα τριών μηνών;
Να μην μιλησω για το υπολοιπο οδικο δικτυο μεχρι Θεσσαλονίκη μέσω Αγίας Τριάδας, Περαίας - πιστεύω πως όλοι τον γνωρίζετε!! Αλλα αυτο που ισως δεν γνωρίζετε, είναι ότι στην τοπική εφημερίδα της Νέας Μηχανιώνας αναγγέλουν με καμαρι τα κονδυλια που πήραν για την ανακατασκευή, παρακαλώ, του δικτύου αυτού που ηδη κατα τα λεγομενα τους βρισκεται σε εξέλιξη και εχουν σαν αποδειξη φωτογραφια ενα τμημα του δρομου μπροστα απο το LIDL, μήκους 30-40 μετρων που το εφτιαξε οι γερμανικη εταιρια για να εξυπηρετητε το parking της. 
Μα καλα μας περναν για ηλιθιους; Καθε μερα ταλαιπωρουμαστε σ'αυτο το δραμα δρομο και ακομα δεν ειδαμε ουτε ενα χαλικακι να κλεινει καποια λακουβα σωστα ...και οσες κλεινουν, εάν κλεισουν, στο ιδιο σημειο ξαναεμφανιζοντε σε διαστημα μερικων εβδομαδων,θελω να πω οτι περισσοτερο χρονο οι ιδιες λακουβες μενουν ανοιχτες παρα κλειστες!!!! Αυτα ειναι φτηνα μπαλωματα και οχι ανακατασκευη αγαπητοι μου!!!!», κατέληγε το άρθρο του ανώνυμου Μηχανιώτη, για το οποίο είχε απόλυτο δίκαιο, προσθέτουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου