Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Στα 24 εκατ. ευρώ περίπου τα χρέη του δήμου Θερμαϊκού


Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η απογραφή που διενεργήθηκε σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου να διαπιστωθεί η οικονομική κατάσταση του νέου δήμου, τα χρέη προς προμηθευτές, τα δάνεια, τα διοικητικά πρόστιμα και οι άλλες υποχρεώσεις.

Όπως πληροφορούμαστε, τα χρέη από τους τρεις πρώην δήμους (Μηχανιώνας, Επανομής και Θερμαϊκού) ανέρχονται στο ποσό των 16 έως 17 εκατομμυρίων περίπου, χωρίς όμως να έχουν υπολογιστεί τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων και τα έργα που «τρέχουν». Από μία πρώτη ανάλυση προκύπτει ότι την "πρωτιά" στα χρέη αυτά την έχει ο πρώην δήμος Μηχανιώνας με το χρέος να ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ περίπου
Συνυπολογιζομένων των υποχρεώσεων που θα προκύψουν από τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα εκτελούμενα έργα, θεωρείται βέβαιο από τα υπάρχοντα στοιχεία ότι το συνολικό χρέος του νέου δήμου Θερμαϊκού θα κυμανθεί γύρω στα 23 με 24 εκατομμύρια ευρώ.
Αναμένεται να κάνει σχετική ανακοίνωση για το θέμα αυτό στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών του δήμου Θερμαϊκού κ. Κωστής Κούτουκας, ο οποίος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε υποσχεθεί ότι θα ολοκληρώσει τη σχετική απογραφή έως τις 10 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου