Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Στο ναδίρ οι προοπτικές προσλήψεων


Πρέπει να ψάχνει κανείς με το … φανάρι, για να βρει δουλειά στη σημερινή Ελλάδα, καθώς το κλίμα στον τομέα των προσλήψεων, είναι ιδιαίτερα δυσχερές, όπως εκτιμούν οι εργοδότες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Manpower. 
Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης, διαμορφώνονται στο -15%, το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ξεκίνησε η διεξαγωγή της έρευνας της Manpower στην Ελλάδα, το β' τρίμηνο του 2008, σημειώνεται στην έρευνα. Κι αυτό επειδή μόνο το 8% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των απασχολούμενων, ενώ αντίθετα το 23% προβλέπει μείωση και το 65% δεν αναμένει καμία μεταβολή. 
Σε σύγκριση με το δ' τρίμηνο του 2010, οι προοπτικές προσλήψεων υποχωρούν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης καταγράφουν σημαντική μείωση της τάξεως των 16 ποσοστιαίων μονάδων.
Oι εργοδότες εκτιμούν ότι κατά το προσεχές τρίμηνο ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων θα μειωθεί σε οκτώ από τους εννέα τομείς της ελληνικής αγοράς εργασίας. Οι δυσχερέστερες προοπτικές σε ό,τι αφορά την απασχόληση καταγράφονται από τους εργοδότες στον τομέα του Τουρισμού, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης να διαμορφώνονται στο -34%. 
Ωστόσο, στον τομέα της Γεωργίας ο δείκτης της απασχόλησης καταγράφει ελαφρά βελτίωση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου