Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Την αλληλεγγύη των εταίρων στην Ε.Ε. ζητά ο Πρωθυπουργός


H Ελλάδα έχει ανάγκη την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων της, δηλώνει ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde μία μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο της Ε.Ε., επιμένοντας για τους κινδύνους μίας πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.
Κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις οικονομολόγων ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Γ. Παπανδρέου εκτιμά ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν σε βάρος της αξιοπιστίας της χώρας και της υγείας του εθνικού, αλλα και ευρωπαϊκού, τραπεζικού συστήματος, ενώ θα προκαλούσε χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε ένα μεγάλο αριθμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
«Η επιμήκυνση της αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων των δανείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ θα είναι κρίσιμοι παράγοντες, ώστε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας», τονίζει ο πρωθυπουργός.
Εκτιμά, εξάλλου, ότι η συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης την Παρασκευή και η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 24 και στις 25 Μαρτίου «αποτελούν μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τις αγορές».
Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου