Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σχόλιο-φωτιά για τους "πράσινους" που στήριζαν Μαυρομάτη

Βγάζει το… άχτι της η εφημερίδα «Τοπικός Ορίζοντας» εναντίον όλων όσοι είχαν συνταχθεί προεκλογικά άκριτα πίσω από τον τέως δήμαρχο Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη, προσπαθώντας να πετύχουν την εκλογή του ως δημάρχου Θερμαϊκού. Κυρίως κατά εκείνων των «πράσινων» στελεχών που στήριζαν τον κ. Μαυρομάτη, αν και άκουγαν δημόσια τις διάφορες καταγγελίες που διατυπώνονταν κατά του εκλεκτού τους για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας.
Τώρα, μετά τη δημοσίευση από τα «Μηχανιώτικα Νέα» του πορίσματος των Οικονομικών Επιθεωρητών για τις τεράστιες ευθύνες του κ. Μαυρομάτη στην υπόθεση της κατάχρησης στο δήμο Μηχανιώνας, δικαιώνεται ο δημοσιογραφικός αγώνας όσων επέμεναν να δοθούν αυτά τα στοιχεία προεκλογικά στη δημοσιότητα, προκειμένου οι ψηφοφόροι να κρίνουν γνωρίζοντας τα γεγονότα και όχι βυθισμένοι στην άγνοια. 
Και όμως, όλοι αυτοί που με κάθε τρόπο, κυρίως με τον κυβερνητικό και τον κομματικό μηχανισμό, επεδίωκαν την εκλογή του κ. Μαυρομάτη, δεν βγήκαν έστω μία συγνώμη να ζητήσουν από τους δημότες για τη στάση τους. Μάλιστα η εφημερίδα, αναφέρει και τα ονόματα των  «πράσινων» στελεχών που στήριξαν τον τέως δήμαρχο και συγκεκριμένα τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Παντελή Κουκουλεκίδη, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης, Βασίλη Γερανίδη, το δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον πρώην δήμαρχο Μίκρας και νυν αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Θέρμης, Θεόδωρο Γκουστίλη και τον δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχόλιο του «Τοπικού Ορίζοντα» με τον τίτλο “Αφιερώνοντας ένα πόρισμα…”
«Τα στοιχεία του πορίσματος για την υπεξαίρεση στη Μηχανιώνα δικαιώνουν περίτρανα τη στάση που τηρήσαμε απέναντι στον κ. Γ. Μαυρομάτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τότε, αν και δεν είχαμε το πόρισμα στα χέρια μας, ως Ορίζοντας του επιρρίπταμε πολιτικές ευθύνες.
Σήμερα, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος, ο καθένας μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του.
Από τα στοιχεία του ρεπορτάζ αποκαλύπτεται περίτρανα όλο το παρασκήνιο το οποίο λάμβανε χώρα για πολλούς μήνες, τόσο από τον ίδιο όσο και από παράγοντες –πολιτικούς και μη-, με στόχο να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες που βάρυναν τον κ. Μαυρομάτη για την υπόθεση έως τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
Σήμερα λοιπόν αποδεικνύουμε σε όλους αυτούς που μας κατηγορούσαν για κακεντρέχεια ότι δεν είχαμε άδικο όταν θέταμε τον κ. Μαυρομάτη προ των ευθυνών του. Έτσι λοιπόν, το πόρισμα το αφιερώνουμε πρώτα απ’ όλους στον ίδιο τον κ. Μαυρομάτη που μας κατηγορούσε προεκλογικά για σ υ κ ο φ ά ν τ ε ς .
Μάλιστα ο πρώην δ ή μ α ρ χ ο ς Μηχανιώνας σε προεκλογική του ομιλία του χρησιμοποίησε θεατρινίστικα την έκφραση «φτάνει πια, υπάρχει και Θεός». Ναι λοιπόν κ.Μαυρομάτη, υπάρχει Θεός, όπως υπάρχει και Πολιτεία και Δικαιοσύνη.
Επίσης αφιερώνουμε το πόρισμα σε όλους όσους έσπευδαν προεκλογικά να στηρίξουν άκριτα τον κ. Μαυρομάτη, ο οποίος καθώς δεν μπόρεσε να λάβει «πράσινο» χρίσμα, παρουσίαζε πολιτικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ ως υποστηρικτές του. Και αναφερόμαστε, μεταξύ άλλων, στους κύριους Κουκουλεκίδη, Θ. Παπαδόπουλο, Β. Γερανίδη, Θ.Γκουστίλη, Σ. Δανιηλίδη… .».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου