Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η υπόθεση Δ.Γεωργακόπουλου και η απόκρυψη της αλήθειας

Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο να απομακρύνεται από τη θέση του ένα κυβερνητικό στέλεχος ή ένα στέλεχος οργανισμού ή εταιρίας. Το εξοργιστικό και το απαράδεκτο είναι, όταν γίνεται προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας, παραμόρφωσης και παραποίησης των πραγματικών γεγονότων και αποπροσανατολισμού των πολιτών. Και όλα αυτά τα λέμε με αφορμή την παραίτηση ή απομάκρυνση του κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Αρχικά, μας είπαν από την κυβέρνηση ότι ο κ. Γεωργακόπουλος, που ήταν υπεύθυνος επί Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, υπέβαλε την παραίτηση του για «προσωπικούς λόγους». Μάλιστα και ο ευρισκόμενος στο εξωτερικό Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γ.Πεταλωτής, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρκέστηκε να πεί πως η παραίτηση υπεβλήθη για προσωπικούς λόγους και έγινε δεκτή.
‘Όμως, λίγες ώρες μετά, πηγές προσκείμενες στον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα, έλεγαν ότι ο κ. Γεωργακόπουλος παραιτήθηκε διότι στην ουσία ήταν παραγκωνισμένος και χωρίς αρμοδιότητες. Και μάλιστα οι ίδιες πηγές επέμεναν ότι οι προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού, δεν είχαν ληφθεί υπόψη και μόλις πρόσφατα του δόθηκαν κάποιες αρμοδιότητες στον εισπρακτικό μηχανισμό που ωστόσο ήταν τυπικού χαρακτήρα.
Και όταν κυκλοφόρησαν όλα αυτά, αργά το βράδυ διάφοροι «κύκλοι» του υπουργείου Οικονομικών, άρχισαν να διαρρέουν πως στην ουσία ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε την παραίτηση του Γενικού του Γραμματέα «καθώς η απόδοση του κρίθηκε μη ικανοποιητική», ισχυρίζονταν. Προσθέτοντας παράλληλα ότι οι αρμοδιότητες του ήταν αυτές που ανέκαθεν είχε ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου οικονομικών.
Δεν μπορούσαν να μας έλεγαν από την αρχή την αλήθεια για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται; Χάθηκε η αλήθεια κάπου στο δρόμο; Γιατί όλες αυτές οι ανακρίβειες και οι παραπλανητικές αναφορές; Πολύ περισσότερο που ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος δεν ήταν ένας απλός τεχνοκράτης, αλλά ένα από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς διετέλεσε βουλευτής από το 1981 έως το 2007 καθώς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος. Επίσης έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών και υφυπουργός Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου