Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ένταξη της Επανομής σε πρόγραμμα αρδευτικών και υδρολογικών έργων


Η ένταξη της Επανομής στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του ΕΣΠΑ, για την εκτέλεση διάφορων υδρολογικών έργων στην περιοχή, σε έκταση 8-10.000 στρεμμάτων,  αποφασίσθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο δημοτικό κτίριο της Επανομής.

Από το σημαντικό αυτό πρόγραμμα, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν οι αγρότες της Επανομής, θα απορροφηθεί ένα ποσό της τάξεως των 3 έως 5 εκατομμυρίων ευρώ για γεωτρήσεις προκειμένου να ποτίζονται οι καλλιέργειες, φράγματα ώστε να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, ενώ το 10% των προς απορρόφηση κονδυλίων μπορεί να διατεθεί για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είναι σε ισχύ από το έτος 2008, έχει απορροφηθεί μέχρι σήμερα όνο το 62% των διαθέσιμων κονδυλίων.
Στη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, οι αντιδήμαρχοι κ. Κούτουκας, Λαζαρίδης, Βασιλειάδης και Χρήστος Βογιατζής, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Επανομής κ. Καζάκης,ο αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανασιάδης και οι πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών της Επανομής, αποφασίστηκε να επισπευσθεί η σύνταξη της σχετικής μελέτης για την ένταξη της Επανομής στο πρόγραμμα αυτό, δεδομένου ότι η σχετική προθεσμία λήγει τον προσεχή Μάϊο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου