Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στο δήμο Θερμαϊκού βρίσκονται τα 4 από τα 6 νέα σχολεία που ιδρύονται


Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας

Από τα έξι νέα δημοτικά σχολεία, που η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης πρότεινε νε δημιουργηθούν, τα τέσσερα βρίσκονται στο δήμο Θερμαϊκού. Και το υπουργείο Παιδείας δια των στελεχών του, φέρεται να υιοθετεί τις προτάσεις αυτές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία που προτείνεται να ιδρυθούν στη Νέα Μηχανιώνα, τους Νέους Επιβάτες, στην Επανομή, στην Καρδία, τα Βασιλικά, καθώς και το Ειδικό Σχολείο που πρόκειται να δημιουργηθεί στα όρια μεταξύ Μηχανιώνας-Αγίας Τριάδας.
Όπως είπε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Καλογραίας «εκτός από τα σχολεία αυτά, συνεργαζόμαστε με το δήμο Χορτιάτη στην προοπτική λειτουργίας δύο νέων δημοτικών σχολείων στην Πυλαία και στο Πανόραμα, τα οποία ιδρύθηκαν με παλαιότερη απόφαση και ήταν σε αναστολή λόγω έλλειψης σχολικού χώρου. Επίσης το υπουργείο συμφωνεί με ένα στοιχειώδη αριθμό συνενώσεων σχολείων που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο ή αυλή και αποτελούν φυσιολογική συνέπεια της ελάττωσης του αριθμού των μαθητών λόγω του δημογραφικού στο κέντρο της πόλης».
Τα στελέχη της Διεύθυνσης πρότειναν τη μεταφορά των 15 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Λακκιάς στο 2ο Δημοτικό της Ραιδεστού, αφού προηγηθεί αναστολή λειτουργίας και όχι κατάργηση του πρώτου. «Έχουμε κατά νου ότι μπορεί να αναπτυχθεί η περιοχή και να προκύψει ανάγκη επαναλειτουργίας. Πάντως εξακολουθεί να λειτουργεί το νηπιαγωγείο με τα 11 παιδάκια της Λακκιάς», πρόσθεσε ο κ. Καλογραίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου