Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η "πολυκατοικία", ο Παπανδρέου, η τρόϊκα και οι υπόλοιποι...

Ευρηματικός, είναι ο τίτλος της σημερινής «Ελευθεροτυπίας» που λέει ότι «η Πολυκατοικία στηρίζει Μαξίμου», μετά το «Ναι» που είπαν χτες στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την τροϊκανή πολιτική του οι αρχηγοί των κομμάτων της κεντροδεξιάς. Γράφει η εφημερίδα:
«Συναινετικοί, εμφανίστηκαν Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη κατά τις χθεσινές συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό, γεγονός που προκάλεσε ικανοποίηση στην κυβέρνηση. Με μικρές επιμέρους διαφοροποιήσεις και οι τρεις συμφωνούν στο διεκδικητικό πλαίσιο (συνολική λύση για το ελληνικό χρέος), με το οποίο θα προσέλθει ο Γ. Παπανδρέου στις επικείμενες συνόδους κορυφής της Ε.Ε. 
Αντίθετα, δεν βρέθηκε πεδίο συνεννόησης με Παπαρήγα και Τσίπρα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλογίζει ότι ορισμένες επιλογές του (π.χ. υποστήριξη μεταναστών απεργών πείνας) προκαλούν κοινωνική αναταραχή. Σύμφωνος με το διεκδικητικό πλαίσιο, αλλά αντίθετος στη λήψη νέων μέτρων, ο Φ. Κουβέλης».

1 σχόλιο:

  1. Ο Γιώργος λέει "''Η θα έχουμε συνολική λύση ή δεν θα έχουμε λύση". Συμφωνώ απόλυτα. Η λύση πρέπει να είναι ριζική. Τα δύο μεγάλα κόμματα πρόδοσαν τη δημοκρατία και τη ψήφο του λαού και θα πρέπει να φάνε το μαύρο της ζωής τους.
    Η ΝΔ την έκλεψε με την επαγγελία ανασυγκρότηση του κράτους και έκανε τις αρπακτές της εκ των οποίων το Βατοπέδι και τα εμβόλια της γρίπης είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Το δε ΠΑΣΟΚ βγήκε με ψεύτικες υποσχέσεις για χρήματα που υπάρχουν και συνέχισε βγάζοντας το πιάτο του επαίτη στις αγορές που έψαχναν για εξηλαστήρια θύματα για να φορτώσουν την αποτυχία του συστήματος τους άκρατου καπιταλισμού. Εκείνο που απομένει είναι τον Απρίλιο να έρθει το κούρεμα των ομολόγων μας, γιατί κανείς με τα λογικά δεν πρόκειται να δώσει τα ωραία του λεπτά για να πληρώνεται ο μισθός του Γιώργου ή για να κάνει ταξίδια στο Παρίσι ο Πάγκαλος γαι να πάει σινεμά.
    Το χειρότερο πάντως είναι πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαλέξει και λάθος οικονομικούς συμβούλους. Ποιός στα συγκαλά του βγαίνει στις αγορές για δανεικά και την ίδια ώρα λέει πως τα έσοδα από φόρους υστερούν; Είναι ειλικρίνεια αυτή ή καλπάζουσα βλακεία;
    Τελικά τι κάνει ο Γιώργος ο ξενόφερτος;
    Στους εντόπιους ιθαγενείς λέει ψέματα και στους ξένους αρχιληστές την αλήθεια;
    Τι άλλο είναι αυτό παρά έσχατη προδοσία; Και φυσικά έχει και το δικαιολογητικό κάθε δημοκρατικού άρχοντα. Μα εσείς με ψηφίσατε για να τα φάμε όλοι μαζί, υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι και φοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα.
    Η συγκεκριμένη πάντως συγκυρία της Moody''s σχετίζεται άμεσα με
    το παιχνίδι μεταξύ ευρώ και δολλάριου. Μόλις έπιασε το ευρώ το 1.4 έπρεπε να πέσει με κάθε θυσία, γιατί και τα χρηματιστήρια έξω έπιασαν παράλογα ύψη που οι οικονομίες της Δύσης δεν δικαιολογούν με τα χάλια που έχουν. Όσοι πιστεύουν ότι η διεθνής οικονομία εξαρτάται από την Ελλαδίτσα ή την Ιρλανδία, και την Πορτογαλία είναι βαθειά νυχτωμένοι. Όλη η παραγωγή της Γερμανίας Mercedes, BMW και AUDI πάει στην Κίνα. Για την Ευρώπη υπάρχουν μόνον τα λουκάνικα Φρανκφούρτης και οι μίζες Siemens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή