Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Συνεχιζουν τις διαμαρτυρίες τους οι "Επιβάτες Θεσσαλονίκης"


Συνέχισαν και αυτό το Σάββατο τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και συμβολική κατάληψη έξι αστικών λεωφορείων.

Τα μέλη της κίνησης ανάρτησαν στα λεωφορεία πανό με τα συνθήματα «Δεν πληρώνω αύξηση ούτε ένα λεπτό, οι νέες συγκοινωνίες για όλο το λαό» και «Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ πάρτε πίσω το χαράτσι» και κάλεσαν τους πολίτες να αρνηθούν την υπέρογκη αύξηση των εισιτηρίων και να διαμαρτυρηθούν μαζί τους.
Το επόμενο Σάββατο, 19 Μαρτίου, μέλη της κίνησης Επιβάτες Θεσσαλονίκης θα υποδεχθούν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης εκπρόσωπους φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη δράση «σιδηροδρομική πορεία» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ και το διπλασιασμό των εισιτηρίων.
Εκπρόσωποι φορέων της Φλώρινας, της Νάουσας και της Κοζάνης θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Τημενιδών στην Έδεσσα και θα επιβιβαστούν στο τρένο που εκτελεί το δρομολόγιο Έδεσσα-Θεσσαλονίκη πραγματοποιώντας τη «σιδηροδρομική πορεία», με στόχο την προάσπιση του σιδηρόδρομου ως κοινωνικού αγαθού.
Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης θα τους περιμένουν μέλη της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» και από κοινού θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συμβολικές καταλήψεις λεωφορείων.
«Συμμετέχουμε και εμείς στην κινητοποίηση για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς», δήλωσε ο συντονιστής των Επιτροπών «Ακρίβεια Stop» και μέλος του συντονιστικού οργάνου των «Επιβατών Θεσσαλονίκης», Γεώργιος Θεοδωρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου